Loading Догађаји
  • Овај догађај је прошао.

Сви Догађаји

Бојан Савић Остојић, НИШТА НИЈЕ НИЧИЈЕ

25. фебруара @ 19:00 - 21:00 | Бесплатан

Представљање романа: Бојан Савић Остојић, НИШТА НИЈЕ НИЧИЈЕ
Учествују: аутор и Јелена Ниџовић, уредник ИK Kонтраст
Модератор: Јасмина Топић

Настављамо с представљањем интересантних романа у овогодишњем избору за Нинову награду. Роман ,,Ништа није ничије“ нашао се у најужем избору за ово значајно признање и доноси свеж и аутентичан приступ концепту романа, или како каже једна књижевна критичарка, аутор је у овој књизи ,,истовремено неуморни ходач, страсни колекционар половних књига, упорни детектив који прати трагове пропадања свих Југославија, остављени љубавник и изневерени пријатељ.“ Роман је објавила издавачка кућа Kонтраст из Београда и њихова уредница Јелена Ниџовић говориће о важним аспектима ове књиге.

Добродошли!

 

О РОМАНУ
,,Да књиге о књигама не морају нужно бити егзибиционистичка, церебрална и нарцистичка врста књижевне слепе улице, показује нам најновије дело Бојана Савића Остојића Ништа није ничије. Овај полетан, надасве инвентиван, духовит, врцав и, пре свега, лудо забаван облик комуницирања са књигама, али и њиховим власницима, контекстима и реактуализованим значењима и значајима, показује како форма у српској књижевности није у дефанзиви. Kако год се одредили спрам ауторових тајних живота књига, и како год сумњали да је једна конверзија из интелектуалистичке амбиције у сферу детекције могућа, Ништа није ничије од првих страница открива читаоцу алтернативне просторе у којима књиге обитавају, као могућност и као уточиште, и како их често од заборава штите књигама несклони људи. Добро је да је за неког књига још увек простор светог, и добро је да од оволиког обиља прича о књигама могућа изванредна књижевност“.
Мирољуб Стојановић

О АУТОРУ
Бојан Савић Остојић (1983) објавио је песничке књиге (Стереорама, Јеретички датив, Прскалица), збирке фрагмената (Алеаториј, Подли подли псалми) и романе (Пункт, Нема оазе). Превео је тридесет наслова са француског. Оснивач је књижевног часописа Агон и Независних издања Kњижуљак. Живи у Београду као самостални књижевни преводилац.

https://zasvepare.tumblr.com/

Детаљи

Датум:
25. фебруара
Време:
19:00 - 21:00
Цена:
Бесплатан
Догађај Category:

Организатор

Дом омладине
Telefon:
+38113311315
Web sajt
www.domomladinepancevo.rs

Место

Дворана Аполо
Максима Горког 6
Панчево, Srbija
+ Google Map