Loading Догађаји
  • Овај догађај је прошао.

Сви Догађаји

FreeDom: PRVNZ /Берлин/графити уметник

31. М. 2019 @ 18:00 - 23:59 | Бесплатан

Током тајања Фреедом арт фестивала, од 29. до 31. августа, уметник PRVNZ, из Берлина са својом екипом цртаће  мурал у Дому омладине Панчево.

Последњег дана Фестивала, 31. августа у 18 часова, позивамо све заинтересоване да погледају графите, упознају се са аутором и његовим тимом и поразговарају на тему слободе у street art уметности.

 

PRVNZ

Рођен је 1975 у Источној Немачкој.  1987 године,  на телевизији БРДа (Запдна Немачка) први пут је видео емисију о Беат Стреету, што му је подстакло интересовање и распалило страст према брејкденсу.  Убрзо након тога, 1988. године током посете летњем кампу, први пут долази у контакт и има лично искуство са брејкденсом. Током истог летњег кампа доживљава још једно важно искуство,  цртање свог првог „графита“ кредама на игралишту. Годину дана касније  „први пут има конзерву у руци“ и црта свој први графит. То је била конзерва уља за моторе у спреју, оно што је важно јесте да је остављала трагове на зиду. Све остало је било „леарнинг бy доинг“.

Од 1995. године PRVNZ  дизајнира и ради зидове као наручени уметник. Током своје каријере учествовао је на различитим „Street art“ догађајима као што су „Wandelism“ Берлин, Немачка и „Munumenta“ Лајпциг, Немачка.

У међувремену, током својих 20 година рада константно дели своје искуство са другима, води и менторише младе и старије у раду са спрејевима на различитим површинама.

Током Фреедом Арт  Фестивала  ће дизајнирати зид и радити графит на њему са још три млада графити уметника/ца*.

Детаљи

Датум:
31. М. 2019
Време:
18:00 - 23:59
Цена:
Бесплатан
Догађај Category:

Организатор

Дом омладине
Telefon:
+38113311315
Web sajt
www.domomladinepancevo.rs

Место

Дом омладине Панчево
Светог Саве 10
Панчево, Srbija
+ Google Map