Loading Догађаји
  • Овај догађај је прошао.

Сви Догађаји

Конкурс за зборник „Рукописи 43“

8. јануара @ 08:00 - 21. фебруара @ 23:59 | Бесплатан

Догађај Navigation

Конкурс за зборник „Рукописи 43“

Дом омладине Панчево расписује 43. по реду конкурс за Зборник поезије и кратке прозе младих са простора екс-Ју – „Рукописи 43“. Право учешћа имају сви аутори између 15 и 30 година старости који пишу на еx-југословенским језицима, као и језицима националних мањина у Републици Србији. Kонкурс ће бити отворен до 21. фебруара 2020. године.
На конкурсу се може учествовати са поезијом и/или кратком прозом. Треба послати до 3 песме и/или 3 кратке приче: песме дужине до 2, а приче до 3 куцане стране (за приче до 7 000 карактера, величина фонта 12), потписане пуним именом и презименом, годином рођења, адресом становања (држављанством у случају да аутор живи у иностранству), бројем телефона и и-мејлом. Молимо ауторе да личне податке оставе и у ,,телу“ мејла и на почетку фајла с радовима, такође да песме односно приче буду у једном Wорд документу, да се не шаљу компресовано (ЗИП, РАР итд.) и без екстерних линкова. Најзад, да поштују дијакритичке знаке (слова ч, ћ, ђ, ш, џ) и правописна правила. Мејл адреса на коју треба слати радове је: zbornikrukopisi@gmail.com
Дом омладине Панчево препоручује слање радова путем електронске поште, а обичном поштом само у случају да аутори нису у могућности да пошаљу радове другачије. У том случају адреса је: Дом омладине Панчево, Светог Саве 10, 26 000 Панчево, Србија (са назнаком ,,за Рукописе 43”).
Молимо ауторе да поштују правила конкурса и рок за слање радова!
,,Рукописи 43″ ће изаћи из штампе почетком маја текуће године, а у току маја месеца планирана је и промоција у Панчеву, односно тродневни фестивал. Ауторима из Босне и Херцеговине, Хрватске, Словеније, Македоније и Црне Горе који не буду били у могућности да дођу на промоцију Зборника, ауторски примерци ће бити послати поштом.

 

Више информација о Рукописима можете пронаћи на страници Рукописа 

Детаљи

Почетак:
8. јануара @ 08:00
Крај:
21. фебруара @ 23:59
Цена:
Бесплатан
Догађај Category:

Организатор

Дом омладине
Telefon:
+38113311315
Web sajt
www.domomladinepancevo.rs

Место

Дом омладине Панчево
Светог Саве 10
Панчево, Srbija
+ Google Map