Loading Догађаји
  • Овај догађај је прошао.

Сви Догађаји

Отварање изложбе „50 година ЕксТеатарФеста“

8. јуна @ 19:00 - 12. јуна @ 19:00 | Бесплатан

50 ГОДИНА ФЕСТИВАЛА У ПАНЧЕВУ

Ово што је изложено у галерији Дома омладине Панчево, је део сачуване архиве, која се односи на 50 година позоришног фестивала, који је током пола века постојања мењао своја имена

  • ФЕСТИВАЛ МАЛИХ СЦЕНА ВОЈВОДИНЕ
  • ФЕСТИВАЛ ЕКСПЕРИМЕНТАЛНИХ И МАЛИХ СЕЦНА У ПАНЧЕВУ
  • ФЕСТИВАЛ ЕКСПЕРИМЕНТАЛНИХ И МАЛИХ СЦЕНА СРБИЈЕ
  • ФЕСТИВАЛ ЕКСПЕРИМЕНТАЛНИХ СЦЕНА ДРАМСКИХ АМАТЕРА СРБИЈЕ ( НОВЕ ТЕАТАРСКЕ ФОРМЕ)
  • РЕПУБЛИЧКИ ФЕСТИВАЛ НОВИХ ТЕАТАРСКИХ ФОРМИ
  1. године фестивал мења име у Екс театар Фест, и под тим именом траје већ 20 година.

У архиви Дома омладине Панчево, од оснивања 1975. године па до данас 2022. сачувани су сви материјали вазани за фестивал: плакати, каталози, афише, билтени, фотографије.

На фотографијама које су изложене на овој изложби су еминентни редитељи, глумци, драматурзи, књижевниви и новинари, који су на фестивалу били ангажовани у својству чланова жирија, селектора фестивала, водитеља разговора, урадника фестивалских новина (билтена), набројаћу нека значајна имена: Милош Николић, Дејан Мијач, Тибор Вајда, Драган Јовић, Љубослав Мајера, Владимир Стојшин, Јан Макан, Зоран Ротар, Ђорђе Зојкић, Мирослав Жужић, Слободан Стојановић, Јован Зивлак, Милутин Петровић, Едвард Јукић, Зоран Душковић (душа фестивала), Радомир Путник,  Миливоје Ђорђевић, Стојан Ристић -Нерон, Иван Ракиџић, Јасмина Вечански, Живослав Милорадовић, Петар Ујевић, Илеана Урсу, Томаш Хријешик, Мирко Лазаревић, Стево Бардак, Ненад Чолић, Божидар Живојиновић, Драган Срећков, Јелена и Душан Боснић, Миша Јовић, Зоран Р. Поповић, Миња Богавац, Драгана Игрић Капунац, Ана Бретшнајдер, Стојан Бошков (први управник Дома омладине, када је Дом преузео фестивал ).

На изложеним фотографијамасу снимци са отварања фестивала, пратећих програма, сведочанства о лепом дружењу учесника на фестивалу, чак и једне праве свадбе, и наравно, публика и организатори.

На једној од фотографија је сликар Миливоје Ђорђевић, „шеф кухиње“, а потом и Муја Бекрић, са особљем кухиње. Некада су учесници фестивала боравили у Панчеву три дана, за време трајања фестивала, а исхрана је била организована у самој згради Дома омладине.

На Фестивалу се догодила и права свадба са све кумовима ( један је био и наш директор Ђорђе Крстић), бидермајер за младу је направила Данка, свечани ручак са све тортом је организовао главни мајстор Муја. Сватови су били сви учесници фестивала, који су са великом тробојком на челу веселе поворке прошли кроз град, где су се на одушевљење свих, у свечаној сали Скупштине Општине, венчали Снежана и Мирко Лазаревић из Зрењанина (иначе велики пријатељи Дома омладине Панчево)

Данка Стојков

Детаљи

Почетак:
8. јуна @ 19:00
Крај:
12. јуна @ 19:00
Цена:
Бесплатан
Догађај Category:

Организатор

Дом омладине
Telefon:
+38113311315
Web sajt
www.domomladinepancevo.rs

Место

Галерија Дома омладине Панчево
Светог Саве 10
Панчево, 26000 Srbija
+ Google Map
Telefon:
+38113311315