Loading Догађаји
  • Овај догађај је прошао.

All Догађаји

Р47 – Први дан

12. септембар @ 19:00 - 22:00 | Free

Ове године мало другачији четвртак на Рукописима!
У госте нам долази шест песника који својим књигама итекако обликују савремену поетску сцену.

Бићете у прилици да са њима попричате – али имаћете ограничено време. На сваких пет минута мењаћете место и бићете за столом са наредним песником или песникињом! На вама је да их питате све што вас занима, а уколико будете имали трему, имаћете на столу питања да пробијете лед.

Са ким ћете разговарати прве вечери Рукописа?

Ђорђе Симић, аутор збирки „Питоми вулкан” и „Били смо добри момци”, главни и одговорни уредник портала Блудни стих долази из Новог Сада у ком живи и ради. Осим што пише поезију, аутор је и драмских текстова, који су више пута награђивани на Фестивалу позоришних игара деце и младих Београда.

Дамир Дамир, хаику песник, добитник неколико међународних признања, аутор је збирки „Отисци снова”, „Слобода у измаглици”, „Филигранска сећања” и „Три сенке птице”.

Мартина Кузмановић, чије песме сте могли да читате у различитим књижевним зборницима и часописима, па и Рукописима. Ауторка је две збирке песама: „Ово тело је хотел” и „Ван сезоне”. Била је део пројекта Варшаво, моја Варшаво одакле нам и долази, правац на овогодишње Рукописе.

Марко Ђорђевић, аутор романа „Није то ништа” и песничке збирке „Пси који трче уназад”. Део је уредничке редакције часописа за књижевност, културу и уметност Максим, а уз то води и уређује песничке сусрете у библитеци под називом Стихотерапија.

Милана Грбић, уредница, песникиња и ауторка збирке кратких прича „Око нас море”. Прву збирку поезије „Карма је већа кучка него ја” објавила је у издавачкој кући ППМ Енклава. За овог издавача уредила је четири издања, а тренутно је уредница и пројектна менаџерка у Партизанској књизи.

Павле Бањац, апсолвент антропологије и етнологије на Универзитету у Београду, аутор збирке песама „Технике дисања”. Део је колектива Зелени качкет и запослен је у редакцији издавачке куће Весели четвртак.

Детаљи

Датум:
12. септембар
Време:
19:00 - 22:00
Цена:
Free
Догађај Category:

Организатор

Дом омладине
Phone
+38113311315
Погледајте Организатор Веб Страницу

Место

Дворана Аполо
Максима Горког 6
Панчево, Srbija
+ Google Map