Књижевна радионица „Рукописи“

ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ У НОВОМ ЦИКЛУСУ РАДИОНИЦЕ КРЕАТИВНОГ ПИСАЊА ,,РУКОПИСИ“

Дом омладине Панчево и Удружење књижевника и књижевних преводилаца Панчева и ове године позива све заинтересоване Панчевце и Београђане, између 15 и 35 година да се пријаве на радионицу креативног писања која ће почети с радом у другој половини октобра. Радионице се одржавају уживо у просторијама Дома омладине Панчево. Књижевна радионица траје 6 месеца, а састанци су једанпут недељно, по потреби и чешће. Програм је суфинансиран од стране Дома омладине, а о детаљима усмено.

Заинтересовани треба да преузму и попуне упитник у Wорд-у и пошаљу на мејл: kniz.radionica.rukopisi@gmail.com. Упитник се може преузети са сајта Дома омладине Панчево, преко упита у ДМ на Фејсбук страници Рукописи или слањем захтева на горе поменуту мејл адресу. Рок за пријаву је до 10. октобра. Одабрани кандидати биће позвани на састанак упознавања и договора о раду у Малом клубу Дома омладине у договорено време, непосредно пред почетак радионице. Обавештење ће бити путем и-мејла и оформљене Вибер групе заинтересованих.

Књижевна радионица је подељена на едукативни и креативни део, и подразумева упознавање са делима савремене књижевности, као и рад на поезији и краткој прози. Полазници ће имати прилику да узму учешће у различитим активностима или програмским садржајима, да креирају свој кутак за окупљање, учење, дружење и размену идеја. Радионица је намењена онима које интересује књижевност и креативно писање, али и онима који би да овладају писаном формом изражавања уопште, побољшају јавни наступ и вештине комуникације, те стекну шири и бољи увид у књижевну сцену и критички приступ анализи дела. Подстицаћемо размену идеја, ставова, критичко мишљење, креативну игру; Бавићемо се делима савремених писаца, као и радовима полазника.

Радионицу писања води књижевница Јасмина Топић, главна уредница зборника ,,Рукописи“.

Leave a comment