Loading Догађаји
  • Овај догађај је прошао.

Сви Догађаји

Слоба Јовановић – In Memoriam party

1. М. 2019 @ 20:00 - 2. М. 2019 @ 03:00 | Бесплатан

У част нашег Слобе Јовановића правимо In Memoriam party да га испратимо на начин на који је он то највише волео:

20:00 Најава програма

20:10 Слобини пријатељи певају за Слобу (свирају Џиле Антић и Тубаћин, певају Ана Марија и Бојана)

20:20 Игор Костић

20:30 Сики & Угљеша

21:30 Ghettosuperstars

22:30 Rescobar & Boca Vasionski & Cheda VHS

23:30 Miozz & Neshud & Shell

00:30 Dymo & Sugarave & TBC

01:30 Enki

02:00 Zee Jovanović

 

Какав лик је Слоба био.

Слоба Јовановић

Рођен је у Панчеву 04. августа 1975. године као прво од двоје деце Зоре и Радише. Пре своје Ди Џеј каријере, а непосредно по завршетку средње школе и војске, Слоба започиње рад у медијима. Први посао имао је на Радио Спектру, где је провео годину дана, а онда добија позив да пређе на Радио Панчево као тонски реализатор. Велики заљубљеник у музику, врло брзо почиње да промовише свој музички укус кроз радио програм, прво као сарадник у многим емисијама у којима бира музику, а затим и у музичким деловима програма. Са продукцијом радио емисија и својих ауторских музичких дела почиње 2000. године. Више од десет година уређивао је и водио емисију Бруклин-Лагос-Сао Паоло у којој су слушаоци Радио Панчева имали јединствену прилику да чују new jazz, electro-jazz, afrobeat, lounge, soul, funk, reggae. .. Уједно, помаже многим сарадницима да осмисле своје музичке емисије и ради са њима на њиховој реализацији у програму. Од 2008. до 2015. године био је заменик музичког уредника Радио Панчева. У том периоду мења комплетну музичку слику радија и води емисију После ручка у којој се посветио музичкој едукацији слушалаца. Један је од покретача иницијативе да се Радио Панчево емитује на интернету, што се и остварило 2012. године. Учествовао је у креирању многих музичких емисија, као и комплетне програмске шеме Радио Панчева. Након приватизације, одлази са те станице у августу 2015. године. Непосредно пред одлазак са радија, Слоба доживљава свој први тешки инфаркт, након којег се успешно опоравља после 6 месеци.

После 20 година проведених на Радио Панчеву, као тонски реализатор прелази на београдску Телевизију Happy, на којој ради до 2018. године. Наредне месеце проводи у студију  Shadow Produciton у Београду, где започиње каријеру и у видео монтажи, након чега добија посао у Љубљани као тонски реализатор једне од најпознатијих ријалити емисија – Бар.

У фебруару 2019. године сели се у Кувајт и као музички и видео монтажер започиње сарадњу са фирмом Ноир2, где усавршава своје вештине у видео монтажи. Тада почиње рад на серији ауторских – синематик кратких филмова под именом Northern Lights.

 

Упоредо са каријером у медијима, Слоба почиње да пушта музику у панчевачким кафићима и клубовима, као један од првих панчевачких ДЈ-ева. Његов немирни дух у сталном трагању за новим звуком и што квалитенијом музиком сврставају га у пионире техно и електрозвука у граду.

Његов први посао ДЈ-ја била је резидентура у кафићу Бјанко, након чега одлази у Ханиоти (Грчка) где је лета 1998. године био резидент ДЈ Кавос Бара. Исте године, по повратку у Панчево, започиње каријеру у електронској музици под именом  Chikafela, као члан организације Ghettosuperstars, у којој су поред њега били Данило Гаргента и Иван Којић, његови дугогодишњи пријатељи и сарадници. Ghettosuperstars почињу своје петогодишње постојање идејом која је настала из Данилове дневне собе, где су њих тројица преслушавали музику доспелу из Канаде давне 2001. године. Први наступ имали су у тадашњој пивници Der Keller (на којој се Слобoдан на кратко представио публици и као DJ Рики Мартин), а након тога наступају на Панчевачком базену, Тамишком кеју, Студентском дому, Купеу, на приватним журкама… Као део Ghettosuperstars -а Слоба самостално наступа као резидент у панчевачком култном клубу Архив, Културном центру, Балон хали, на Панчевачком карневалу, у Београду, Новом Саду, Смедереву, Косовској Митровици и другим местима у земљи. Од његових наступа у иностранству важно је издвојити резидентуре у клубовим G Club (Аман, Јордан) 2011. године и Mukha Bar (Кувајт Сити, Кувајт) 2019. године. Треба истаћи Слобину сарадњу на музичком пројекту познатијем као Resident Sufi’s Life анд Northern Lights са Јованом Тотом. Многи други музички пројекти започети су у сарадњи са пријатељима и уметницима – Николом Антићем, Банетом Тубаћином, Александром Крстић, Дејаном Чанчаревићем, Ђурађем Шимићем и другима. Важан је и његов рад на ремиксу песме Цео свет с албума панчевачког бенда Контрабанда издатог за РТС, који је Слоба урадио 2005. године и добио одличне новинске критике.

Последњих 15 година самостално је наступао као ДЈ у познатим панчевачким локалима Бабис, Купе, Перла, Хад, Кућа Панчево… Посебно треба поменути Воз, где је неколико година радио као резидент, и Погон – места у којима је највише волео да проводи време са пријатељима у слободно време. Последње дане проводио је у чувеном Плићаку у Погону код свог дугогодишњег пријатеља Миодрага Јовановића – Сикија, дружећи се с младима, којима је представаљао нешто попут  cool музичког тате и инфлуенсера, и сам заувек млад.

Слоба је био ментор многим панчевачким ДЈ-евима које је сматрао својом музичком децом, од којих су неки изградили и интернационално признате каријере. Заједно са још 14 панчевачких ДЈ-ева основао је организацију АСАП, која је настала како би се електронска музика у Панчеву подигла на виши ниво признања. Након сарадње и наступа са центром за уметност LAPALOYAC из Кувајта, планирао је радионицу за младе ДЈ-еве из голфског региона. Био је дугугодишњи и поносни музички уредник он-лине радија Омнибус. Амбициозно је планирао развој интернет радио-сцене у Србији и Кувајту.

Пет година након првог инфаркта, Слоби се у сну дешава други, масивни инфаркт, 14. октобра 2019. године. Његово страствено, музикално и племенито срце престаје да куца. Оно што је неизоставно да се каже о Слоби је да је био јединствен по својој доброти, поштењу, бескомпромисности у својим принципима, лојалности својој породици и пријатељима. То се огледало и у родитељској бризи за млађег брата Зорана, након смрти њихове мајке. Био је велики револуционар и борац за људска права, пожртвовани борац за права животиња од којих је многе спасао са улице и са супругом бринуо о њима.

Слоба је иза себе оставио неутешну супругу и вечитог саборца Мирелу, са којом је у великој и страственој љубави провео 15 година, брата Зорана и братаницу Миу, многобројну родбину и пријатеље из Србије и целог света. Његов брат Зоран ће сигурно и поносно наставити да гради сопствену каријеру у музици, коју је започео као део организације Бизмисс Бротхерс са братом Слобом. Зоранова ћерка Миа већ са непуне две године показује интересовање за музику, па је сасвим очекивано да ће и она наставити корацима браће Јовановић.

 

Саша Феникс Јанош  И Мирела Божић- Јовановић

Лекторисала Јелена Ристић

Детаљи

Почетак:
1. М. 2019 @ 20:00
Крај:
2. М. 2019 @ 03:00
Цена:
Бесплатан
Догађај Category:

Организатор

Дом омладине
Telefon:
+38113311315
Web sajt
www.domomladinepancevo.rs

Место

Дворана Аполо
Максима Горког 6
Панчево, Srbija
+ Google Map