Међународни дан младих

У земљама широм света 12. августа обележава се Међународни дан младих. Од 1999. године, када је Генерална скупштина УН усвојила предлог Светске конференције Министара задужених за омладину да 12. август буде проглашен Међународним даном младих, сваке године се овим поводом организује низ активности, догађаја, манифестација, са само једним заједничким циљем – скретање пажње на младе људе као способне, самосталне и равноправне чланове друштва и подизање нивоа глобалне свести о њиховим проблемима и потребама.

Панчево се и овог 12. августа нашло на светској мапи организатора програма за младе, а Дом омладине Панчево, Канцеларија за младе Панчева и омладинске организације цивилног друштва организовале су низ занимљивих програма.

У субоуту 10. августа у башти Дома омладине био је организован концерт група Е70 и састава Бед Копи, који је свакако један је од најстаријих хип хоп састава са наших подручја. Журка је била одлићна, башта Дома омладине била је премала да прими све
људе који су желели да посете концерт.

У недељу је био спортски дан. Скуп бициклиста је био испред Градске управе, после краће вожње по граду, бициклисти су пристигли на вечерњи излет који је организован у Барутани. Учесници су имали тренинг оријентиринга након ког су добили захвалнице, а затим су попуњавали анкету поводом израде нове Стратегије за младе 2019-2022 године, наравно после освезења и сендвича учесници су могли да се испробају на вештачкој стени (помоћ у организацији Планинарско-еколошки клуб СОКО.

У понедељак је био организован бесплатан улаз на базен за све младе до 30 година. У холу Градске управе била је одржана конференција за штампу и изложба „Ретроспектива рада КЗМ-а претходних 13. година“.

У градском парку био је пстављен штанд КЗМ, посетиоци су попуњавали анкете, тестове опте информисаности, сликали се за КЗМ, и учествовали у тазним игрицама. ДЈ Вулетин се побринуо за добру музику, а разна удрженја за добар и богат садржај. Црвени крст Панчево имао је своју презентацију на тему неформалног образовања.

[sc_heading]Фото галерија[/sc_heading]

Leave a comment