Најглупљи филм на свету – радионица Милоша Томића

Првог викенда јуна у Дому омладине Панчева организована је филмска радоница  „Најглупљи филм на свету“ коју је водио Милош Томић.

Милош Томић је рођен у Београду. Крајем основне школе почиње да цртка, боји, скупља предмете са улице, фотографише, мало свира. У средњој школи пролази кроз курсеве филмске школе „Квадрат“ код Зорана и Светлане Поповић.1993 – 2002. сарадник у емисији „Лепи ритам срца“. Свршени полазник курса окретних игара у Дому руске културе 2000. 2001. Дипломира на филмској режији на Академије уметности у класи Мише Радивојевића. Магистарске студије на анимацији завршава у Прагу, на Фаму у класи Петра Скале. Био гост студент у Мадриду и Берлину. Докторирао у Прагу као специјалиста ђубролог на тему „Драгоценост одбачених предмета, тј. ђубрета као материјала за филм, фотографију…“ Од 2009. поново живи у Београду као породичан човек уз не тако честа, више планирана путовања.

На радионици „најглупљег филма“ учесници су имали прилику да размрдају „нормалан“ начин на који се мисли да се прави и снима кратак играни филм.  Учесници су такође имали шансу да процуњају ловиштима „глупог и најглупљег“ и да виде има ли ту нешто за њих, тамо, ван граница  онога што вам се свиђа, даље од  пропознатљивог, већ изграђеног стила. Што да не? После радионице, учесници су слободно могли да се врате  у своје изграђено царство или да наставе да пливају.

Leave a comment